Valencia

Saavutukset

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli Selle Français, tamma
Syntynyt, ikä 13-08-2011, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys 170cm, musta frame overo
Painotus, koulutustaso Kouluratsastus, Grand Prix
Rekisterinumero VH20-121-0042 - PKK3773
Omistaja Tino Lakkahalla (VRL-14810)
Maahantuoja Tino Lakkahalla
Sijainti Valeriana
JÄLKELÄISINFO
Vania ei ole tarjolla jalostukseen.
o/t. Varsan nimi, s. 00-00-0000 (i. Isä hevonen)

Vaniasta saa herkästi hyvin välinpitämättömän ja sulkeutuneen kuvan. Ensivaikutelma ei mene aivan metsään; ranskalais tamma on todella tarkka omasta tilastaan sekä siitä, kenet päästää lähelleen. Melko klassinen yhden, parhaimmillaankin muutaman, ihmisen hevonen. Sellainen, joka tekee omaksi ottamansa ihmisen kanssa mitä tahansa, muiden kanssa kyllä kaiken mitä pyydetään, hyväkäytöksinen, arvokas ja viisas tamma kun on, mutta ilman sen suurempaa kontaktia tai mielenkiintoa.

Vaikkei ranskalaisvahvistuksemme juurikaan välitä lapsista tai ylenpalttisista rapsutteluista, Vania ei koskaan näytä sitä hieman hapanta ilmettä isommin. Overo seisoo hiljaisen arvokkaana paikoillaan joka tilanteessa, kenen tahansa käsiteltävänä. Ei Vania raspauksestakaan erityisemmin välitä, tai lämmön mittaamisesta, mutta se antaa ihmisen tehdä nämäkin ikävyydet. Tutun luottoihmisen kanssa tamman ilme ja olemus hieman pehmenevät, koko hevonen silminnähden rentoutuu. Kaiken kaikkiaan viisas, helppo hevonen, jonka kanssa kaikki arkinen sekä kausittainen puuha sujuu sillä helppoudella kuin tapakasvatetun hevosen kanssa kuuluukin.
Mikäli Vanialta kysytään, kävelyvauhti on hidas, mutta matkan varrella ei jäädä turhia ihmettelemään. Aivan sama, onko matka tarhasta talliin vai pesupaikalta takaisin karsinaan. Nopeaaskelinen taluttaja saa tamman ilmeen happanemaan, muttei mitään sen kummoisempaa. Neito hyväksyy tilanteen sekä kävelyvauhdin täysin. Vaikka muut hevoset riekkuisivat miten, Vania ei yleensä korvaansa lotkauta, korkeintaan jännittyy saaden askeliinsa vähän lisäkorkeutta. Niinä harvoina kertoina, kun tamma on jotain säikähtänyt, se on ottanut sivuaskelia, ei mitään sen ihmeempää.

Oli kyse historiallisista lajeista tai kouluratsastuksesta, Vaniaa ei voi kuin kehua. Rohkea, hyvähermoinen, älykäs, nopeasti uutta oppiva, varmajalkainen hevonen. Hyvä tasapaino, todella mukavat, helpot liikkeet istua, ei melomista, kantojen polkemista tai mitään muutakaan virheliikettä. Tamma on kuitenkin hieman tarkka ratsastajistaan, vieraiden ihmisten kanssa overo ei ala heti vaikeimpiin tehtäviin. Eikä se ole ratsastajan vika; vaikka Vania suostuukin kenen tahansa käsiteltäväksi, se ei tee töitä kuin muutaman luottoihmisensä kanssa. Näiden ihmisten kanssa tämä sitten tekeekin melkein mitä tahansa.
Lisätyt askellajit ovat Vanian suurin kompastuskivi kouluratsuna, ne jäävät hieman vaatimattomiksi. Toisaalta se lyö kootuilla askellajeillaan laudalta monet korkeampienkin tasojen hevoset. Vania on kevyt, herkkä ja energinen ratsu, se reagoi nopeasti muttei liian terävästi, eikä sen energisyys koskaan ole poukkoilevaa pöllöenergiaa. Näyttävä hevonen, jonka energia ei mene turhaan pörhistelyyn. Koottujen askellajien lisäksi Vania loistaa laukanvaihdoissa sekä puolipirueteissa.
Historiallisissa lajeissa Vanian kylmäpäisyys ja tyyneys ovat arvossaan. Tamma ei ole moksiskaan mistään lajista, se ei arastele tai epäröi. Varmajalkainen, miellyttäväliikkeinen hevonen onkin nappivalinta käytännössä mihin tahansa lajiin.

Lastaus, purku ja kuljetukset sujuvat vaivattomalla rutiinilla. Vania arvostaa matkoillakin omaa rauhaa, joten porukassa kuljetettuna se yleensä eristetään muista orilevyllä.
Vieraissa paikoissa ranskalainen katselee uteliaana ympärilleen, tarkkailee, muttei oikein stressaa tai jännity. Kunhan on hillityn utelias siitä, missä tällä kertaa ollaan ja miksi. Oikeastaan tamma ei ole vieraissa paikoissa yhtään sen erilaisempi käsitellä kuin kotiympyröissäkään. Mutta esiintymistä Vania rakastaa, se tasan tarkkaan tietää, milloin joku katsoo sitä. Tammassa on hiljaista arvokkuutta ja karismaa, ei sellaista, mitä monilla Hollywood-tähdillä on, vaan enemmänkin suorastaan kuninkaallista karismaa. Vaniaa jää katsomaan, ihaillen ja ilokseen, vaikkei tamma teekään itsestään numeroa. Jokin sen olemuksessa vain kiinnittää katseen, herättää kunnioitusta ja ihailua. Vaniasta onkin kertaalleen todettu, että noin hienon tamman edessä herrasmiehen tulisi ottaa hattu päästään. Lissu (VRL-12701)

SUKUTAULU
i. Flirtatious
sf, phkkokrj, 173cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Decadence
sf, hkko, 170cm
iii. Dew Breeze
iie. Clean Cotton
ie. Verbena
sf, phkko, 165cm
iei. Baked Apple
iee. Currant Vanilla
e. Vanille Canelle
sf, m, 170cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Vetiver
sf, mkrj, 173cm
eii. Champagne
eie. Plumeria
ee. White Jasmine
sf, vrn, 171cm
eei. Orchid
eee. Mochaccino
Flirtatious - Decadence - Dew Breeze

i. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasel...

lus imperdiet, nulla et dictum interdum, nisi lorem egestas vitae scelerisque enim ligula venenatis dolor.

ii. Lorem ipsumMaecenas nisl est, ultrices nec congue eget, auctor vitae massa. Fusce luctus vestibulum augue ut aliquet. Nunc sagittis dictum nisi, sed ullamcorper ipsum dignissim ac. In at libero sed nunc venenatis imperdiet sed ornare turpis. Donec vitae dui eget tellus gravida venenatis. Integer fringilla congue eros non fermentum. Sed dapibus pulvinar nibh tempor porta. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

iii. Lorem ipsumMauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti.PKK NÄYTTELYT
00-00-00 Paikka Luokka Tuomari Tulos
Sanalliset
JAOKSETTOMAT KILPAILUT
15-08-20 Storywoods Dressage Cup Intermediate I 2/12, 69,00%
30-08-20 Seppele Seppele Cup Intermediate I 1/40, 00.00%
30-08-20 Seppele Seppele Cup Grand Prix 6/40, 00.00%
05-09-20 Valeriana Kouluratsastus Intermediate II 3/8, 75.10%
05-09-20 Valeriana Kouluratsastus Grand Prix 4/8, 70.47%

Kilpailee porrastetuissa hevosen tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.

Varustekaappi