V aleriana

Tapahtumat

Valerianassa järjestetään silloin tällöin korkean tason ratsastuskilpailuita. Yleensä esteratsastuksen minimikorkeus on noin 120cm ja kouluratsastuksessa on taituttava vähintään Vaativa A. Jokainen on tervetullut näihin, joko villeihin tai liiton alaisiin ratsastuskilpailuihin ja tarinoimaan niiden ympäriltä haluamallaan tavalla. Valeriana jakaa jokaisessa kilpailussa ruusukeita sijoittuneille ja ne ovat kopioitavissa vapaasti hevosensa sivuille. Talli tarjoaa mielellään puitteitaan myös muille kilpailujen järjestäjille ja tekee yhteistyötä tallien kanssa järjestämällä esimerkiksi kisoja, jotka kuuluvat isompaan osakilpailuun. Otathan yhteyttä rohkeasti, mikäli kiinnostuit. Mikäli tarvitset tarinointia ajatellen tietoa maneesista ja kentästämme, niistä on kirjoitettu kattavat esittelyt tutustu sivulle. Sieltä löydät mitat ja vähän ulkonäöstä.

12 - 13/01/21    Spring Arena, Este & Kouluratsastuskilpailut, 100-150cm, HeA-GP     Kutsu
05 - 06/09/20    Autumn Arena, Este & Kouluratsastuskilpailut, 120-160cm, VaA-GP     Kutsu

Autumn & Spring Arena

Valerianan pihapiiristä löytyy 26x70m kokoinen maneesi, Autumn Arena. Maneesin toisessa päädyssä on sisään rakennettu - niin alempana oleva istuma - kuin ylempää löytyvä lasitettu katsomo, josta pääsee seuraamaan kilpailuja lämpimässä. Tämä hieman parempi katsomotila, on yleensä varattu kilpailevien ratsukoiden valmentajille ja hevosten omistajille. Syksyn mukaan nimetty Autumn Arena on pintojen väriteemaltaan rauhallinen tumma puu, oranssi sekä ruskea. Autumn soveltuu erinomaisesti niin esteratsastukseen kuin kouluunkin, sen kalusto on uusi ja kattava. Lisäksi jokainen este sopii syksyiseen, rauhalliseen teemaan, sponsoroituja lukuunottamatta. Maneesissa on tapana pitää koristeena ruusuja ja komeita mustan värisiä yö tulppaaneja.

Yleensä, jos Valerianassa järjestetään kilpailut, Autumn on se, missä itse radat sijaitsevat ja maneesin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Spring Arena = ulkokenttä, toimii verryttelytilana. 22x62m kokoinen hiekkapohjainen Spring on taasen enemmän kouluratsastajien käytössä (pahimpaan talviaikaan toki kaikki ratsastavat lähinnä sisällä) ja siellä onkin ympärivuoden kilpailumitoissa oleva kehä valmiina paikallaan. Spring Arena on siis ulkona, mutta senkin yltä löytyy läpikuultavanvalkoinen katos, pitämään sateella kentän pohjan ja ratsastajat kuivana, mutta päästää kesäisin auringon valaisemaan. Kenttää ympäröivät katsomot, jotka jäävät myös katoksen suojaan. Kevään mukaan nimetyllä kentällä on yleensä paljon kukkakoristeita ja talvisin keijuvaloja. Kaikesta kukkiin ja koristeisiin liittyvästä huolehtii Valerianan oma kukkaexpertti Sulo, joka kuulee mielellään kehuja työstään.

Toimisto, kanttiini & varustepuoti

Löydät toimiston tallissa sijaitsevan Loungen yhteydestä. Sieltä yleensä löytää henkilökuntaa ja talliporukkaa, mikäli kaipaa neuvoa. Lähellä tallirakennusta sijaitsee myös pieni, suorastaan söpö vanha kivirakennus, jota veljekset eivät raaskineet pistää matalaksi. Niimpä siinä toimii nykyään pieni kanttiini, jotta kisavieraat ja tallilaiset voivat käydä hakemassa välipalaa. Kanttiiniin voi hakea töihin, asiasta voi huikata vaikkapa Tinolle.
Tällä hetkellä leivokset, muhkeat voileivät, salaatit ja kahvin esille loihtii Aino niminen opiskelijatyttönen, jolle joka kolikko on tärkeä. Lisäksi samassa tilassa toimii pieni varustepuoti, josta saa ostettua kaikenlaista pientä tarvittavaa, satuloita ja muita isompia lukuunottamatta, sillä ne eivät mahdu esille tai varastoon. Valerianan kautta voi kuitenkin tilata kaikkien siellä myynnissä olevien merkkien tuotteita.

Kanttiini on avoinna kilpailujen aikaan, sekä ma-ke klo 10-14.