Starling

KTK-III

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli Holstein, tamma
Syntynyt, ikä 10-05-2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys 165cm, vaaleanrautias liinaharja
Painotus, koulutustaso Esteratsastus, 150cm
Rekisterinumero VH20-044-0059 - PKK3710
Omistaja Tino Lakkahalla (VRL-14810)
Kasvattaja Dierk Mayer
Sijainti Valeriana
KANTAKIRJA
100. Kantakirjatilaisuus 01-07-2020
15,5 + 15 + 14 = 44,5 (59%), KTK-III
JÄLKELÄISINFO
Liinu ottaa myöhemmin vastaan 1-polvisia holstein oreja, juuri nyt tamma on kilpakäytössä.
t. Valerianan Delfina, s. 12-05-19 (i. Stormseeker)

Liinu on sellainen kaikkien kaveri ja jos tamma olisi ihminen, ei siinä olisi yhtään mitään vikaa. Liinaharjaisen tamman heikkoja kohtia on ihmiset, jotka eivät tykkää hevosista. Se oikein yrittää voittaa nämä puolelleen ja yleensä onnistuu siinä hyvin. Toinen heikko kohta on lapset, niitä tamma rakastaa yli kaiken. Vaikka Liinu onkin isojen luokkien esteratsu, se soveltuu vallan mainiosti lapsille. Hoitaessa tamma on oikea mussukka, sillä se tunkisi aina päänsä syliin rapsuteltavaksi ja tuijottelee mahdottoman lempeällä katseella. Liinun lempiherkku on ehdottomasti minttukarkit, niitä saadakseen tämä hyppisi vaikka päällään. Ja se kyllä tietää, jos sinulla on niitä taskussa.
Ratsuna Liinu on kamalan helppo ja toimii kuin ajatuksen voimalla. Se tuntuu vaistoavan, mitä ratsastaja haluaa seuraavaksi. Liinulla on hyvin portaaton säätö, joten se menee juuri sitä vauhtia kuin pyydetään. Jos tarvitsee mennä lujaa, se kyllä menee. Sileällä Liinu tekee parhaansa, vaikka sen sydän sykkiikin esteille. Esteillä tammalla tulee vähän pilkettä silmäkulmiin ja sen hallinta saattaa muuttua hieman huonommaksi. Tosin silloinkin se on paljon parempi kuin monella muulla hevosella. Puoliverinen on liekeissä esteillä ja se nauttii hyppäämisestä aina täysin rinnoin. Maastossa Liinu on varmajalkainen eikä turhia hötkyile. Se on turvallinen ratsu ihan jokaiselle, mutta jos tykkää vauhdista, niin sitäkin saa halutessaan.
Kuten ehkä on käynyt ilmi, Liinu on todella helppo hevonen, eikä matkustaminen ole poikkeus. Lastaus, matkustus ja odottelu, ei mitään ongelmaa. Tamma jaksaa odotella vaikka kuinka kauan ja se käyttäytyy aina mallikelpoisesti. Tämän hevosen kanssa ei ole kyllä koskaan tarvinnut hävetä ja sellaista tuskin tulee, ainakaan siis hevosen aiheuttamaa tilannetta. Verryttelyssä tamma on kärsivällisyyden perikuva, sitä ei haittaa vaikka joku ratsastaisi päin tai tulisi muuten liian iholle. Radoilla Liinu kuuntelee yhtä hyvin kuin kotona, se kääntyy tarvittaessa vaikka kolikon ympäri, jos sitä siltä pyydetään. © Nerita

SUKUTAULU
i. Cerenis
VH18-044-0079
holst, mustanruunikko, 167cm
ii. Cirius
hols, 175cm, mm
iii. Cipherius
iie. Aranea
ie. Suchthoeve Laena
holst, 163cm, mrn
iei. Gothenburg
iee. Suchthoeve Alana
e. Alena
Finest, KTK-II
VH20-044-0025
holst, vaaleanrautias, 168cm
ei. Allez
hols, 170cm, rt
eii. Alors
eie. Nanette
ee. Unavera
hols, 165cm, vrt
eei. Cressendo
eee. Olena
Cerenis - Cirius - Cipherius
PKK NÄYTTELYT
00-00-00 Paikka Luokka Tuomari Tulos
Sanalliset
VILLIT KILPAILUT
26-06-20 Auburn Estate Kesäpäiväntasaus 140cm 13/17, 8vp
26-06-20 Auburn Estate Kesäpäiväntasaus 150cm 2/10, 0vp
30-06-20 Seppele Seppele Cup 150cm 14/40, 0vp
 

Päiväkirja

00-00-00 dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus imperdiet, nulla et dictum interdum, nisi lorem egestas vitae scelerisque enim ligula venenatis dolor.

00-00-00 Maecenas nisl est, ultrices nec congue eget, auctor vitae massa. Fusce luctus vestibulum augue ut aliquet. Nunc sagittis dictum nisi, sed ullamcorper ipsum dignissim ac. In at libero sed nunc venenatis imperdiet sed ornare turpis. Donec vitae dui eget tellus gravida venenatis. Integer fringilla congue eros non fermentum. Sed dapibus pulvinar nibh tempor porta. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.