Prudence

Saavutukset

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli Westfalen, tamma
Syntynyt, ikä 13-08-2020, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys 170cm, Ruunikon tobiano
Painotus, koulutustaso Esteratsastus, 165cm
Rekisterinumero VH20-048-0040 - PKK3781
Omistaja Jasu Lakkahalla (VRL-14810)
Kasvattaja Elviira Saukko (VRL-03745)
Sijainti Valeriana
JÄLKELÄISINFO
Poppy ei ole tarjolla jalostukseen.
o/t. Varsan nimi, s. 00-00-0000 (i. Isä hevonen)

Oikeastaan Poppy on aika hapan hevonen, sen yleisilme on melko tyytymätön. Tamma ei turhan paljoa välitä rapsutuksista tai halauksista, parin luottohevoskaverinsa kanssa tamma on nähty rapsuttelemassa. Kaikkein mieluiten Poppy on joko ylhäisessä yksinäisyydessään tai tekemässä töitä, satunnainen hevosseura käy, mutta jatkuva lajitoverin vieressä nyhvääminen tuppaa vain ärsyttämään. Tämä hevonen onkin tallimme yksi hapannaamaisin yksilö.
Happamuus ei onneksi ole syövyttänyt tobianon käytöstapoja; Poppy on hyvin korrektikäytöksinen daami. Suurimman osan ajasta. Kaikki ylimääräinen halailu ja lääppiminen saisi Poppyn puolesta jäädä välistä, minkä lisäksi tyttö on hyvin tarkka siitä, kenen antaa kengittää, raspata, hieroa tai tutkia itsensä. Harjaamiseen, varustamiseen ja muihin päivittäisiin askareisiin tamma kelpuuttaa (lähes) kenet tahansa, joka tekee työnsä kunnolla eikä vain kutittele sillä sualla tai koeta pestä Hänen Armoaan turhan kylmällä vedellä. Kengittäjästä, hierojasta ja eläinlääkäristä daamimme sen sijaan on niin tarkka, että käytöstavat lentävät romukoppaan, mikäli väärä ihminen koettaa suorittaa näitä toimenpiteitä. Poppy luimii, näykkii, nykii jalkaansa, vinkuu, kiljuu, polkee jalkaa, pahimmillaan istahtaa alas, mikäli kokee olemansa tyytymätön käsittelijäänsä.
Poppy ei sitten kävele ensimmäisestäkään lätäköstä. Ratsastajan kanssa lätäköt eivät haittaa, mutta talutettaessa tamma ei yksinkertaisesti suostu kastamaan kavioitaan. Mikäli tarhan portilla on vesilätäkkö, Poppy ei mene tarhaan. Hyvin yksikertaista. Joku hevonen voisi loikata lätäkön yli, suurin osa kävelisi läpi, mutta meidän tammamme ei tee kumpaakaan. Muuten tämä on ihan fiksu talutettava, hapan ja aika säntillisellä marssitahdilla kävelevä, mutta ihan fiksu ja hyväkäytöksinen.

Jos Poppy joskus on turpa oikein päin, tyytyväisen näköisenä, niin töitä tehdessään, kaikkein mieluiten yleisön edessä. 160cm-tasoinen estetamma ei tunnu nauttivan mistään niin paljoa, kuin nopeiden käänteiden, vesieste venytyksien, eri korkeuksien ja sen sellaisten hiomisesta. Toisinaan tuntuu, että tällä hevosella on paljon suurempi motivaatio treenejä kohtaan kuin ratsastajallaan! Ja se ratsastajahan on yhtä kuolemanvakava paikka kuin kengittäjäkin, Poppy ei todellakaan tee töitä ihan kenen tahansa kanssa. Ei, vaikka satulaan nousisi kuinka pehmeän eleetön, osaava ratsastaja, Poppy ei välttämättä hievahdakaan. Emme ole vielä keksineet, mikä se salainen yhteensopivuustekijä on, mitä tamma hakee siistin ratsastuksen lisäksi, mutta tammalla on sille sopiva ratsastaja ja se riittää meille.
Vauhdin säätely on Poppyn kompastuskivi, siinä se häviää joskus kilpakumppaneilleen, kun taas liidokkailla ja korkeilla hypyillään tamma haastaa, peittoaakin, kanssakilpailijat. Westfalentamma liikkuu koko kehollaan, kantaa itsensä hienosti, ja on todella pehmeä, hyväsuinen ratsastaa. Herkkä, hyvin herkkä, isosti ja nopeasti reagoiva hevonen. Oikean ratsastajan kanssa kaikkensa antava, periksiantamaton, se hevonen, jota ei haittaa toistaa samaa tehtävää uudestaan ja uudestaan. Eikä Poppy, ihme kyllä, anna väsymyksen tai maitohappojenkaan haitata suoritustaan; tämä hevonen on vähän sellainen hampaat irvessä ja vähän väkisin suorittava, aivan liian tunnollinen ratsu. Sellainen, joka väsyttää itsensä totaalisesti, ellei ratsastaja tajua hienovaraisia vihjeitä hevosen väsymisestä ja työnteon ilon muutosta ylitunnolliseksi väkisinjaksamiseksi.

Lastaaminen, purkaminen, matkustaminen; ei ongelmia. Poppy matkustaa hyvin rauhallisesti, mieluitenkin yksin tai sellaisen hevosen kanssa, jonka kanssa joskus rapsuttelee. Tamma kuitenkin sietää matkaseurana kenet tahansa, joskin ilmeen happamuusaste vaihtelee seuran mukaan.
Kisapaikoilla Poppy ei ole minälläänkään hälystä, hevosvilinästä tai tunnelmasta, vaan pysyy rauhallisena. Poppy on todella näyttävä, hienoliikkeinen ja osaava esteratsu, joka nauttii kilpailla. Todellinen haastaja tasollaan. Lissu (VRL-12701), muokkaukset © Marjahilla.

SUKUTAULU
i. Pantenonix
westf, rn, 165cm
KTK-II, ERJ-I, KERJ-II, Premier
ii. Pachytos
westf, trn, 165cm
iii. Pecoso
iie. Zalinka
ie. Disamil
westf, prt, 163cm
iei. Domingo
iee. Cherish
e. Paylor
xx, rnvkk, 161cm
VIP MVA FN, KTK-II, PP-MVA, PKK-V
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, XLA-I, EV-I
ei. Peek-a-boo!
xx, vkk, 163cm
eii. Pelegria
eie. Halloween Night
ee. Taylor
xx, vkk, 160cm
eei. Checkmate
eee. Dreamer
Pantenonix - Pachytos - Pecoso

ii. Pachytos on tummanruunikko westfalen-ori, jolta löytyy säkäkorkeutta 165 senttimetrin verran. Ori on luonteeltaan herkästi kuumuva ja menevä tapaus, mutta oikeanlaisella käsittelijällä tästä kuoriutuu mukiinmenevä estehevonen hyvillä liikkeillä. Pachytos on saksalaista alkuperää, mutta tämä on vaihtanut omistajaa pariin otteeseen ja asunut täten hetken aikaa Puolassa ja Sveitsissä....

Ori palautui kuitenkin takaisin kasvattajalleen Saksaan siitoshevoseksi kisauran päätyttyä, sillä edellinen omistaja ei ollut kiinnostunut hevosten kasvattamisesta kilpailun ohella. Pachytos on varsonut lukuisia hyviä käyttöhevosia, ja varsat ovatkin osoittautuneet isänsä tavoin isojen ratojen hyppääjiksi.

ie. Disamil on nyt jo edesmennyt punarautias kenttähevonen, joka oli parilla viimeisellä kaudellaan lähes voittamaton vaativissa kenttäratsastusluokissa. 163 senttinen tamma kisasi pääasiassa CIC3- ja CIC4-luokkia, joissa tämän hyppykapasiteetti ja kouluosuudessa irtonaiset liikkeet pääsivät hyvin edukseen. Luonteeltaan rauhallinen, mutta tarpeen vaatiessa omapäinen Disamil jouduttiin lopettamaan 17-vuotiaana hankalan varsonnan takia. Tamman viimeiseksi jälkeläiseksi jäänyt orivarsa on tätä nykyä 3-vuotias lupaava estehevosen alku, jolta odotetaan paljon. Disamililla on kyseisen orivarsan lisäksi seitsemän muuta jälkeläistä, jotka ovat emänsä tavoin hieman herkkänahkaisia tuntemattomien ihmisten seurassa, mutta kuitenkin erinomaisia kisahevosia.

ei. Peek-a-boo! on menestynyt kenttäratsuna CIC3-luokissa, Peetuksi kutsuttu ori voitti useita kenttäkilpailuja ja kerran EM-kultaa. Ori starttasi hyvillä prosenteilla koulussa ja se voitti joukkoe pronssia esteiden SM-kilpailuissa. Luonteeltaan ori on hieman ärhäkkä, mutta omaa erinomaisen työmoraalin. Varsoja orilla on jo yli 20, tällä hetkellä 19-vuotias ori viettää siitosorin elämää kotitilallaan.

ee. Taylor oli niin sanottu parempi harrasteratsu, jolla kilpailtiin jonkin verran alue-tasolla koulua ja esteitä. Tamma saavutti kohtalaisia tuloksia vaativa B-tasolla ja jonkin verran sijoituksia esteiltä 120-130cm-luokista. Tamman kisaura lopetettiin sen ollessa 13-vuotias, sillä synnynnäinen vaurio jaloissa alkoi oireilla. Taylor on nykypäivänä 23-vuotias ja viettää ansaittua eläkettä, sillä on 11 varsaa joista nuorin kasvaa sen kanssa samalla tallilla.PKK NÄYTTELYT
00-00-00 Paikka Luokka Tuomari Tulos
Sanalliset
JAOKSETTOMAT KILPAILUT
30-08-20 Seppele Seppele Cup 150cm 10/40, 0vp
06-09-20 Valeriana Esteratsastus 150cm 5/9, 4vp
06-09-20 Valeriana Esteratsastus 160cm 1/9, 0vp

Kilpailee porrastetuissa hevosen tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.